Salat vækstvaner, typer og planteteknikker

Salat (videnskabeligt navn: Lactuca sativa L.) er en et- eller toårig urteagtig plante af Asteraceae-familien.Dens vækstvaner, typer og planteteknikker er som følger:

Vækstvaner:
Salat kan lide et køligt og fugtigt klima, og den optimale temperatur for vækst er 15-25°C.For høje eller for lave temperaturer vil påvirke væksten.Salat vokser godt i tilstrækkeligt sollys, frugtbar jord og moderat fugt.Vækststadierne for salat er opdelt i spiringsstadie, frøplantestadie, massestadie og boltningsstadie.

type:
Salat kan opdeles i forårssalat, sommersalat, efterårssalat og vintersalat efter vækstsæson og spisedele.Derudover er der varianter som lilla bladsalat, rynket bladsalat mv.

Planteteknikker:
(1) Såperiode: Vælg den passende såperiode i henhold til salatens type og vækstvaner.Forårssalat sås generelt i januar-februar, sommersalat i april-maj, efterårssalat i juli-august og vintersalat i oktober-november.

(2) Såmetode: Sæt frøene i blød i 3-4 timer før såning, vask dem og fjern dem fra det tørre vand, anbring dem i et miljø på 20 ℃ til spiring og vask dem med rent vand en gang om dagen.Efter at frøene er spiret, sås frøene med 20-30 cm mellem rækkerne.


Indlægstid: 20. nov. 2023
Skriv din besked her og send den til os